Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Follow Us
Home  /  Praktiska tips   /  Kalastider – Relationsskribenten reflekterar

Barnakalaskort från The Paper Story

I vår stora familj firar vi födelsedagar från sommarens sista dag till den 15 februari. Lägg därtill jul och nyår och man förstår lätt att det blir hög intensitet vad gäller firande under drygt ett halvår. För att glädjen i alla firanden ska finnas kvar ända till februari gäller det att planera väl och att ta varenda genväg man kan. Som mamma vill jag att barnen ska få känna samma magi kring födelsedagen som jag själv fick känna som barn, att det var en viktig dag och att mina önskemål räknades med. Precis som med en resa börjar ju födelsedagsfirandet i planeringen, och det var en fröjd att inleda vårt kalashalvår genom att fråga den blivande fyraåringen vad han ville bjuda sina vänner på för mat (pasta och köttfärssås) och vad han ville göra på kalaset (dansa, leka och ha fiskdamm). Jag tänkte först att han kanske inte skulle vara intresserad av inbjudningskorten, men jo. När han satt bredvid mig vid datorn (jo, jag köper så mycket jag kan på Internet, det spar tid för oss) pekade han med bestämdhet ut vilket inbjudningskort han ville ha. Djurtema, naturligtvis, för den djurtokige. Själva kalaset blev ett fint firande och det var så vackert att få se fram emot det tillsammans med honom.

Tidigare har veckan innan kalas hos oss varit så här: Jag har stressat för att få till allt inför kalaset: mat, bak och inbjudningar. En halvtimme före kalaset har jag fått ett ordentligt bryt över att ingenting är klart och jag har minsann jobbat halvt ihjäl mig och kan alla hjälpa till?? Inte världens bästa pepp inför kalaset, så att säga. Dessutom har jag gått miste om själva kalaset, då min man och jag har hållit ställningarna i köket medan resten av sällskapet haft det trevligt. Erfarenhet har bringat insikt, kalas kan vara trevliga för alla parter. Här kommer mina bästa tips:

1. Näthandla. Inbjudningskort, mat, servetter, påsar till fiskdamm, you name it. Att gå i affärer tar tid, och det är lättare att hitta det man söker på nätet än att gå och söka efter det i fysiska butiker.

2. Planera maten någon vecka innan. Välj gärna mat som man kan laga dagen före. Soppa är prima, bröd till köps eller bakas tidigare under veckan och vips, så är det supersimpla saker kvar att genomföra på kalasdagen.

3. Är kalaset en eftermiddagsfika? Observera följande: sju sorters kakor är inte nödvändigt för ett lyckat kalas. Inte heller hembakt. Gör det som ni har glädje i att ordna. Notera även detta: Tårta kan utan omsvep ersättas med marängswish. Det gör lika stor succé.

4. Kom ihåg att gästerna inte kommer för att äta sitt livs måltid/fika, utan för att ha trevligt. Planera kalaset så att inte mycket tid behöver läggas i köket efter att gästerna anlänt, du ska också kunna njuta av sällskapet.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Inga kommentarer

LEAVE A COMMENT

X