Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Follow Us
Home  /  Bröllop   /  Nina och Lucas klassiska bröllop

Här kommer berättelsen om hur Nina och Lucas planerade sitt klassiska bröllop. Nina berättar bland annat för oss hur det gick till med att ta fram trycksaker såsom inbjudningskort, vigselprogram och bordsnummer. Dessutom ger hon oss flera bra tips att ha med sig på vägen när man planerar sitt bröllop. Stort tack Nina för att du delar med dig av er berättelse och att vi fick vara en del av ert fantastiska bröllop! 

 

Frieriet

En ljuvlig kväll i juli, i den italienska staden Verona, gick min pojkvän ned på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Svaret var självklart och lyckan total.  Vi firade förlovningen i exakt tre dagar innan vi satte igång med planeringen inför bröllopet. Jag ville inte ödsla någon tid, så min blivande lät mig hållas och ett liv av ”happy wife, happy life” inleddes.

 

Att börja planera

Det första vi gjorde var att boka lokal. Vi visste redan var vi ville gifta oss, då båda hade familj som tidigare generationer vigds i samma lokaler. Lokalen är dessutom ofta fullbokad på populära datum flera år i förväg, så vi utgick från när det fanns tid, och lät således lokalen bestämma vårt kommande bröllopsdatum.  Då vi inte ville vänta i tre år på en ledig lördag lyckades vi knipa sista fredagen under sommaren därpå. Step one: completed.

 

Vår bröllopsinbjudan

Nu när vi hade ett datum och en lokal var det dags att börja kommunicera lyckan för nära och kära. The Paper Story visade prov på oändligt många kreativt vackra inbjudningskort, och valet att låta dem hjälpa oss med våra inbjudningar var lika enkelt som valet av lokal. Även om inbjudningskort var vårt initiala fokus, insåg vi snabbt att vi skulle vilja använda oss av en paketlösning, där vi fick hjälp med att formge allt tryckmaterial som skulle användas till vårt bröllop; inbjudningskort, vigselprogram, fotobok, bordsnummer, info om gäster och meny, samt tackkort. Vi ville vara noga med att hålla en röd tråd, och att vi ville ha något unikt.

klassiskt bröllop med klassiska monogram och inbjudningskort

Att välja tema

Här tog en djungel av bröllopsinspiration plats, och det blev näst intill omöjligt att försöka hålla sig till en trend. Färgtema, nyckelord och målbild av bröllopet, var bara några av de saker man kunde djupdyka ned i. Det är fantastiskt att det finns så oerhört mycket inspiration att finna på sociala medier, men det är lätt att man blir stressad och känner sig otillräcklig när det jämför sig med andra. Vi valde att hålla fast vid det vi visste; lokalen var traditionell och ståtlig, näst intill ett museum, därav blev ”traditionellt” ett ledord, vilket också passade utmärkt till vår valda dresscode frack.  Vi ville gärna ha klassiska färger, så som vitt, eller marinblått, och vi önskade att ha ett monogram som vi kunde foliera i guld. The Paper Story lyssnade på alla våra önskemål och skickade förslag på inget mindre än åtta olika designade inbjudningskort till oss, samt flera olika monogram! De var över all förväntan, och vi fastnade direkt för ett underbart monogram som verkligen signalerade känslan vi ville förmedla med vår vigsel och bröllopsfest. Det var där och då, när vi hämtade inbjudningskorten från tryckeriet, som det verkligen började sjunka in; Snart gifter vi oss!

 

Göra själv vs outsourca

Allt eftersom bitar började falla på plats tätnade kontakten med The Paper Story, och det framgick verkligen att vikten av att ha en god kontakt med nyckelpersonerna kring ditt bröllop är ovärderlig.  Så många gånger som vi har ändrat oss fram och tillbaka, petat hit och petat dit, nojat över typsnitt och färgkoder, är det viktigt att alla i omgivningen försöker att vara så peppande och hjälpsamma som möjligt. Det är jättestressigt att planera ett bröllop, och jag vill verkligen, med handen på hjärtat, rekommendera att outsourca så mycket som möjligt. Ja, det är ofta billigare att göra saker själv, men till vilket pris? Stress, stress och ännu mer stress. Om möjligheten finns, envisas inte med att göra själv, utan ta in en offert och överväg om det inte ändå är värt hjälpen och ro i sinnet? Dessutom blir det ju faktiskt aldrig lika fint när man gör det själv, gentemot när ett proffs gör det. Jag lovar att det finns 100 andra sätt att skära ned i budgeten som utgör mindre huvudvärk!

klassiskt bröllop med klassiska monogram och inbjudningskort

Vigselprogram

Vi gifte oss kyrkligt med en präst, och hade valt två psalmer som vi gemensamt skulle sjunga under vigseln. Efter själva vigselakten bad vi även Herrens bön gemensamt. Då majoriteten av våra gäster sällan besöker kyrkan kände vi att det var viktigt att dela ut vigselprogram inför vigseln, där texten till båda psalmerna, samt Herrens bön, var nedskrivna. Således kunde alla deltaga, oavsett vanor och traditioner. Detta gjorde även att ivriga små barn kunde räkna ned hur många delar av vigseln som återstod, man minns ju själv hur det var…

 

Monogram

Vi ville ge gästerna något att minnas festen genom, och valde att lägga tid på att skriva ihop några rader om varje gäst. Idén var att den lilla boken skulle ligga vid varje bordsplacering. Bredvid skulle en fotobok med bilder av oss som små, sida vid sida, finnas. Monogrammet var vi så förtjusta i, att det kom att pryda allt tryckmaterial.  Båda tryckmaterialen tog lång tid att sammansätta, men var väl värd mödan. Det gav gästerna en start på konversation med varje bordskamrat, och man hade alltid något att konversera om.

 

Bröllopsfesten

Festen i sig var fantastisk, och vi dansade så mycket att man då och då kastade sig ut för att kippa efter luft, för att strax efter vända in igen och dansa vidare. När DJ och lokal försökte runda av festen ropades ”EN LÅT TILL!!” om och om igen av en tapper skara människor. Jag och min nyblivne man ropade högst, och vem vågar sätta sig emot brudparet? En stund senare valde vi ändå att runda av den bästa kvällen i våra liv, och bege oss mot hotellet.

 

Dagen efter bröllopet

Här tror man nog att allt är över. Vigsel avklarad, bröllopsmiddag avnjuten, festen slutfestad. Det som ingen berättar är lyckan man får dagen efter. Istället för att deppa över att det här stora, makalösa som man jobbat på i så många månader, plötsligt är över, så återupplever man lyckan för en liten stund när det är dags att öppna bröllopsgåvorna! Vi var totalt överösta av generositet och vackra gåvor, och för att visa vår enorma tacksamhet var vi måna om att skriva tackkort. Viktigt här är att noggrant dokumentera vem man har fått vilken gåva av, annars kan det bli pinsamt! Försök därefter skriva korten så nära inpå bröllopet, och presentöppningen, som möjligt – för att på enklast sätt förmedla glädjen man känner. Glöm dessutom inte att tacka alla nyckelpersoner som hjälpt er under resans gång: vigselförrättare, ert val av musikanter (så som DJ), cateringpersonal och formgivare av tryckmaterial…

klassiskt bröllop med klassiska monogram och inbjudningskort

Så nu vill jag självklart avsluta genom att rikta ett stort tack till Ariella och The Paper Story, som bidrog till att vårt bröllop blev det vackraste, och mest spektakulära vi någonsin hade kunnat drömma om. Ni fick oss att känna oss så speciella, och förstod våra önskemål redan från början med en lyhördhet få förunnad. Speciellt tacksamma är vi över vårt monogram, som vi känner att vi kommer kunna använda oss av livet ut, och det är tack vare er! Stort, stort tack. Vi längtar redan tills nästa gång vi ska bjuda in till fest!

SparaSpara

Inga kommentarer

LEAVE A COMMENT

X