Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Follow Us
Home  /  Relationer   /  VAK (Vård av kärleken) – Relationsskribenten reflekterar

Vi har allt som allt fyra barn, snart fem, i ett härligt åldersspann av två till tretton år. Inom några månader, som mest troligt kommer att passera snabbt som vinden en stormig höstdag, kommer spannet vara än större. Från noll till tretton år. Ibland undrar jag vad vi har gett oss in på, men för det mesta är det faktiskt pur glädje att få finnas till mitt i det myllret som en sådan barnaskara innebär. Det är klart, att var ålder kräver sitt, var fas kräver nytt bemötande för varje barn och vi behöver hela tiden specialanpassa våra föräldraverktyg för varje enskild unge som vi har fått lyckan att rå om. Det samtidigt som vi nu får plocka upp nya verktyg som vi inte har behövt använda oss av tidigare, då vi äntrat föräldraskapet med en tonåring i huset. Det är krävande, utmanande och oändligt karaktärsdanande, föräldraskapet.

Samtidigt som alla avkommor ska bli sedda, hörda och älskade finns det en viktig parameter att ta hänsyn till; relationen mellan mig och min man. Hur får vi varandra att känna sig sedda, hörda och älskade?

Bröllopskort i relationer och innan bröllopet

Vi gick en äktenskapskurs något år in i vår relation. Det kan ha varit vår finaste investering i oss. Hur många konflikter har vi inte kunnat undvika genom att ha pratat igenom olika områden av våra liv och värderingar? Otaliga, skulle jag tro. Att få vara helt viss om den andres behov och kärleksspråk, det har gjort att vi har lärt oss att väva in bekräftelsen i det lilla medan så mycket och så många pockar på vår uppmärksamhet. Frustrationen kommer när vi inte får tid att pratas vid ordentligt, om det som rör sig i hjärtat. Det blir så lätt så att dagen fylls av det informativa, som att ”Jag går och hämtar på förskolan nu” eller ”Kan du hjälpa till på pottan? Jag lagar mat.”. Vi når inte samtalen om det som rör sig på djupet. När vi känner det som att vi går på tomgång i relationen, då blir vi disciplinerade och återgår till det som vi kom överens om under äktenskapskursen: att ta en kopp te tillsammans när lugnet lagt sig om kvällen. Det gör hela skillnaden.

Inga kommentarer

LEAVE A COMMENT

X